'Het verhaal van mijn zoon, 11 jaar' (S.B.)

Hij liep achter, zeiden ze

Op een dag vertelde de leerkracht ons dat onze zoon van 11 jaar twee jaar achter bleek te lopen op de rest van zijn klas. Dit was een enorme schok voor ons als ouders, want dit was al die tijd niet bij ons bekend. Door allerlei omstandigheden werd onze zoon het pispaaltje van de klas en de situatie voelde voor hem erg onveilig.

Onze zoon sprak een doodswens uit

Wij zagen onze zoon langzaam afzakken naar een doodongelukkig kind dat niet meer naar school wilde. Hij liep weg van school naar huis, omdat hij daar niet meer wilde zijn. Hij kreeg elke nacht nachtmerries en werd schreeuwend wakker.

Op een gegeven moment sprak hij zelfs de woorden die je als ouder niet kan en wil horen: ‘Mama, ik wou dat ik dood was. Dan was ik overal vanaf’. Onze wereld leek aan alle kanten in te storten en ook wij wisten niet meer hoe wij ons kind konden helpen.

Gesprekken met betrokkenen liepen op niets uit en wij voelden ons als ouders machteloos in deze vreselijke situatie. We hadden geen idee hoe we dit voor hem konden oplossen.

De plek waar mijn kinderen gelukkig zouden zijn

Op een dag ben ik stomtoevallig met een vriendin mee geweest naar de Lammetjesdag op De Lantscheene. Ik voelde meteen dat dit de plek was waar mijn kinderen naar school moesten en we hebben er geen gras over laten groeien. Aangezien wij nog 2 kinderen hebben, hebben wij de keuze gemaakt om hen allemaal hier naar school te doen en dat was de beste keuze die we ooit gemaakt hebben.

Binnen een week merkten we al verschil

Binnen een week, nadat hij gestart was op zijn nieuwe school, merkten wij al een enorm verschil. Van een doodongelukkig en depressief kind met achterstand was onze zoon weer die blije leerling, die hij behoorde te zijn. Ik zag mijn kind weer lachen, spelen met vriendjes en hij durfde weer voor zichzelf op te komen. De nachtmerries verdwenen en wij kregen zo ons gezinsleven weer terug. De achterstand is dusdanig ingelopen dat hij straks op het juiste niveau straks kan uitstromen naar het middelbaar onderwijs.

Op De Lantscheene is persoonlijke aandacht voor de kinderen

Doordat De Lantscheene een kleine school is, is er persoonlijke aandacht voor elk kind. De leerlingen kennen alle leerkrachten al, waardoor ze niet elk jaar opnieuw het vertrouwen hoeven te krijgen in wéér een nieuw gezicht. Zij bieden de kinderen een veilige leer-, en speelomgeving, waar het sociale aspect van groot belang is. Elk kind mag hier zichzelf zijn en de kinderen zijn onderling erg begaan met elkaar.

Ik kon bijna niet geloven dat kinderen uit groep 8 hier gewoon met de kleuters spelen! En de jongens met de meisjes. Tegenwoordig zie je dat bijna nergens meer.

Het is NOOIT te laat om te veranderen van school!

Ik kan alleen maar zeggen tegen andere ouders (die er tegenaan lopen dat hun kind ongelukkig is op school en verzuipen in de enorme klassen met leerlingen): het is NOOIT te laat om te veranderen van school! Voor elke leeftijd loont het de moeite om een kind een fijne basisschooltijd te laten ervaren. En ik kan uit ervaring zeggen dat De Lantscheene een meer dan geschikte plek is om jouw kind weer gelukkig te zien.

 • "Doordat De Lantscheene een kleine school is,
  is er persoonlijke aandacht voor elk kind"

  'Het verhaal van mijn zoon, 11 jaar' (S.B.)
 • "Als stadse westerling vind ik het soms magisch om te zien hoe de kinderen hier op school met elkaar omgaan"

  ‘De school als reden waarom we bleven’ M.R.
 • "Zijn gedrag wordt steeds soepeler en vriendelijker, omdat hij hier wel begrepen wordt."

  Onze zoon (5 jaar) wordt eindelijk begrepen J.S.
 • "Ze ontkomt niet aan de aandacht en dat heeft een positief effect op haar."

  Het verhaal van onze dochter (6jaar) M.P.
 • "De leerkrachten en directie waren meegaand en hadden alle begrip
  voor het trauma dat wij als gezin hadden opgelopen"

  'Het verhaal van mijn dochter, 6 jaar' (S. J.)
 • "Doordat de school juist wat kleiner is, kunnen zij met name uitdaging bieden aan leerlingen die dit nodig hebben"

  ‘Het verhaal van onze kinderen' (A.H.)
 • "Sinds onze dochter op De Lantscheene zit, zie ik een totaal ander kind.
  Ze mag weer kind zijn en is is uit haar schulp"

  ‘Het verhaal van mijn dochter, 11 jaar’ (S.P.)
 • Lammetjesdag

  Lammetjesdag

  Op Obs De Lantscheene is het een jaarlijks terugkerende traditie om het voorjaar te verwelkomen met de Lammetjesdag.

  Lees meer
 • Kleinschalig onderwijs

  Kleinschalig onderwijs

  ‘Obs De Lantscheene: een dubbel groene school voor een optimale ontwikkeling’

  Lees meer
Meer nieuws