‘Het verhaal van mijn dochter, 11 jaar’ (S.P.)

Onze dochter zat in zo’n grote klas waar de laatste tijd zoveel om te doen is. 34 kinderen in de klas, veel rumoer, storingsmomenten enz. Ze gedijde daardoor niet altijd even lekker en kreeg niet de aandacht die zij nodig had.

De pesterijen

Ze zat daarnaast in een groepje waar meiden elkaar echt in de haren konden vliegen. De problemen werden steeds groter en op een gegeven moment konden we wel stellen dat ze flink werd gepest. Deze pesterijen werden steeds heviger en als ouder sta je machteloos en zie je de dagelijkse strijd die jouw kind moet leveren op school.

We zagen haar elke dag huilend thuiskomen

Wij hebben een en ander geprobeerd bespreekbaar te maken, maar kregen nul op rekest. Dit was een grote tegenvaller voor ons, want zelf was dit probleem voor ons als ouder niet aan te pakken.

Wij zagen ons kind bijna elke dag vol verhalen en soms huilend thuiskomen. Ze voelde zich vaak onveilig en niet altijd gesteund.

Beetje hoop, die snel weer verging

Er leek op een gegeven ogenblik hoop aan de horizon. Er is gezegd dat als er nu een groep zou gaan splitsen, het de groep van mijn dochter zou zijn. Want door kleinere groepen kon  de kwaliteit van het onderwijs beter gewaarborgd worden. Maar, geheel onverwacht is toch besloten – vlak voor de zomervakantie – om haar groep zo groot te laten.  Onze dochter gaf daarna ineens zelf aan dat ze ervoor open stond om naar een andere school te gaan. Toen wisten we het: het is nu of nooit…..

Door de positieve verhalen over De Lantscheene was de keuze duidelijk

Doordat ik zulke positieve verhalen had gehoord over De Lantscheene van andere ouders die van school veranderd waren, was het voor ons een snelle keuze om contact met deze school op te nemen. We zijn gaan kijken op de Lantscheene en hadden meteen een klik met de leerkrachten en de plek. En de klas is een flink stuk kleiner zodat ieder kind wél de aandacht kan krijgen die hij of zij nodig is! Sinds onze dochter op De Lantscheene zit, zie ik een totaal ander kind. Ze mag weer kind zijn. Ze is uit haar schulp, loopt weer rechtop en durft voor zichzelf op te komen.

De kinderen leren de consequenties van hun gedrag

Mede door het vertrouwen dat de kinderen hebben in de leerkrachten hier, ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden op een bijzondere wijze. Als kinderen een keer ruzie met elkaar hebben, dan wordt dit in de klas als een soort casus besproken. Niemand wordt bij naam genoemd, maar alle kinderen worden betrokken in het leermoment. De kinderen leren op deze manier de consequenties van hun gedrag ten opzichte van elkaar en leren ook elkaar wijzen op ongewenst gedrag. Resultaat daarvan is, dat ik zie dat jong met oud speelt en iedereen gelijk is.

Hier gaat het niet om het merk schoenen dat je draagt

Ik heb nog niet gezien dat kinderen elkaar hier op een vervelende manier uitlachen. Het zal vast niet altijd koek en ei zijn, maar op deze school gaat het niet om hoe duur jouw broek is of van welk merk je schoenen zijn. Het gaat erom of je oprecht met elkaar wilt spelen.

Ik kan De Lantscheene van harte aanbevelen aan alle ouders die op zoek zijn naar een veilige school, waar de kinderen gewoon mogen zijn wie ze zijn.

Kom gewoon eens kijken!

 • "Doordat De Lantscheene een kleine school is,
  is er persoonlijke aandacht voor elk kind"

  'Het verhaal van mijn zoon, 11 jaar' (S.B.)
 • "Als stadse westerling vind ik het soms magisch om te zien hoe de kinderen hier op school met elkaar omgaan"

  ‘De school als reden waarom we bleven’ M.R.
 • "Zijn gedrag wordt steeds soepeler en vriendelijker, omdat hij hier wel begrepen wordt."

  Onze zoon (5 jaar) wordt eindelijk begrepen J.S.
 • "Ze ontkomt niet aan de aandacht en dat heeft een positief effect op haar."

  Het verhaal van onze dochter (6jaar) M.P.
 • "De leerkrachten en directie waren meegaand en hadden alle begrip
  voor het trauma dat wij als gezin hadden opgelopen"

  'Het verhaal van mijn dochter, 6 jaar' (S. J.)
 • "Doordat de school juist wat kleiner is, kunnen zij met name uitdaging bieden aan leerlingen die dit nodig hebben"

  ‘Het verhaal van onze kinderen' (A.H.)
 • "Sinds onze dochter op De Lantscheene zit, zie ik een totaal ander kind.
  Ze mag weer kind zijn en is is uit haar schulp"

  ‘Het verhaal van mijn dochter, 11 jaar’ (S.P.)
 • Lammetjesdag

  Lammetjesdag

  Op Obs De Lantscheene is het een jaarlijks terugkerende traditie om het voorjaar te verwelkomen met de Lammetjesdag.

  Lees meer
 • Kleinschalig onderwijs

  Kleinschalig onderwijs

  ‘Obs De Lantscheene: een dubbel groene school voor een optimale ontwikkeling’

  Lees meer
Meer nieuws